https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Temeljite promjene u Novom Pazaru | Video - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Temeljite promjene u Novom Pazaru | Video

Temeljite promjene u Novom Pazaru | Video

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin obavijestio je javnost da SDA Sandžaka izlazi na izbore 17.decembra 2023. godine, pod nazivom SDA Sandžaka, a da je on, kao predsjednik Stranke, nosilac izbornih lista.

Naše izborne liste za lokalne izbore su proglašene u Prijepolju, 11. novembra, Novom Pazaru, 15. novembra  i Priboju, 17. novembra.

Naša lista za parlamentarne izbore u RIK proglašena je 15. novembra 2023. godine.

Na listi je 22. kandidata.

Prosečna starost je 36,5. godina

Obrazovna struktura je 16 visoko obrazovanih, 5 studenata i 1 doktor nauka.

Prva na listi je Selma Kučević, diplomirani pravnik iz Tutina.

Naši kandidati su ugledni, hrabri, pošteni i nepokolebljivi sandžački patriote.

SDA Sandžaka je danas odlučnija nego ikad prije. Pozivamo sve sandžačke patriote da nam se pridruže, jer ujedinjeni možemo pobijediti nered, nepravdu, nerazvijenost i vratiti dostojanstvo Sandžaka i bolju budućnost svim građanima.

Novi Pazar treba biti generator razvoja svih ostalih opština u Sandžaku.

Prvo predstavljanje našeg programa i naših kandidata biće 20. novembra u Novom Pazaru  čime zvanično počinje i obilježavanje Dana Sandžaka - kada je prije tačno 80 godina osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka.

Na taj način, građani Sandžaka danas kao i u Drugom svjetskom ratu izražavaju svoje antifašističko opredjeljenje.

Naša lista za grad Novi Pazar ima 47 kandidata, prosječna starost je 42 godine.

Od 47 ukupno kandidata, visoko i master obrazovanje ima 38 kandidata, 1 doktor nauka i 4 studenta.

Obzirom na značaj ovih izbora, zbog političke situacije u zemlji i okruženju, potrebne su temeljite promjene, posebno u Novom Pazaru. Moraju se stvari postaviti na svoje mjesto i time vratiti građanima Sandžaka nadu u bolju i sigurnu budućnost.

Zato sam se kandidovao na listi za odbornika u Novom Pazaru.

Građani Novog Pazara zaslužuju bolje uslove života i bolji životni standard.

Novi Pazar ima mogućnosti za to. Potrebno je ući među narod i uspostaviti saradnju svih političkih subjekata u Sandžaku. U tom smislu moramo biti jedinstveni, objediniti sve izborne rezultate i formirati stabilne skupštinske većine u Sandžaku, podijeliti odgovornost i ovlašćenja prema izbornim rezultatima.

Oformiti sandžački poslanički klub u Skupštini Srbije i tako u skladu sa Ustavom uspostaviti pokrajinu Sandžak o kakvoj su se izjasnili građani Sandžaka na referendumu oktobra 91. godine.

Novi Pazar je historijski, kulturni i politički centar Sandžaka.

Novi Pazar može i treba biti generator razvoja svih opština u Sandžaku.

Mislim da kao odbornik u stalnom kontaktu sa građanima treba objasniti ljudima značaj svakog pojedinačnog glasa na izborima, jedan glas znači jedan život.

Svaki glas treba pažljivo ugraditi u bolju i sigurniju budućnost, uspostavljanje pravde za svakog građanina u Sandžaku.

Sve sandžačke stranke koje koriste izborne povoljnosti, koje pripadaju bošnjačkom narodu obavezne su da ostvarene rezultate na izborima stave u službu bošnjačkog naroda.

Kandidovanje Bošnjaka na listama velikih vladajućih srpskih stranaka ili ulaska sa njima u koaliciju predstavlja veliku prevaru i štetu za bošnjački narod i sve druge građane Sandžaka.

Građani Sandžaka moraju to da shvate prije izbora.

Građani Sandžaka ne smiju nikad više dozvoliti da u Sandžaku vlada velikosrpska politika. Velikosrpska politika je najviše zlo koje je zadesilo Balkan, ta politika za Bošnjake predstavlja biološku opasnost i nasilje a za srpski narod predstavlja unutrašnjeg neprijatelja koji poput parazita uništava srpsko nacionalno biće.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP